Στην Πόλη_Χώρο πολιτισμού «Επίκεντρο+» οι γεύσεις, τα αρώματα των καρπών, οι μυρωδιές του καφέ, η αισθητική των κρύων και των ζεστών πιάτων της φιλόξενης μεσογειακής κουζίνας του υποδέχονται τους καλεσμένους του χώρου. Τα χρώματα από το κρασί, την μπύρα και τα ποτά διαμορφώνουν την απόλαυση.   

Οι προτάσεις των γεύσεων, από την ελληνική γαστρονομία εναλλάσσονται με τις πρωινές φωνές μιας ζεστής κούπας καφέ και τα αρώματα της μπύρας, του ελληνικού αμπελώνα και των ποτών με τιμές που περιγράφουν την περίοδο που βιώνουμε.

Το προσωπικό και τα στελέχη του χώρου μπορούν να εξυπηρετήσουν και το τραπέζι της ονομαστικής εορτής των επισκεπτών του ή ακόμα το παιδικό γενέθλιο πάρτυ των μικρών φίλων του χώρου. 


Το κόκκινο κτήριο του Επικέντρου+ στη γειτονιά του Αγίου Διονυσίου υπηρετεί την τέχνη και τον πολιτισμό. Υπηρετεί την αισθητική των γεύσεων του καφέ, του ποτού και του φαγητού. Στο ιστορικό χρόνο των τελευταίου αιώνα συνεχίζει ακόμα μια χρήση στο αστικό περιβάλλον αυτής της γειτονιάς.

Στην κεντρική σκηνή του Επικέντρου+ το θέατρο, η μουσική, ο χορός, οι παιδικές δράσεις θα δώσουν φωνή σε νέους δημιουργούς αλλά και σε μεγαλύτερους και καταξιωμένους , τόσο από την Πάτρα όσο και από τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Στους εξωτερικούς χώρους, εσωτερική αυλή και εξωτερική πλατεία θα φιλοξενηθούν τις θερινές νύχτες η μαγεία του κινηματογράφου, η γλυπτική, οι δημιουργικές ενασχολήσεις των παιδιών και τα υπαίθρια πωλητήρια (bazaar) βιβλίων, αντικειμένων τέχνης κ.λπ. Στους άλλους χώρους του, τα εικαστικά, η φωτογραφία, η  κεραμική δίνουν σε τακτά διαστήματα ραντεβού με το κοινό τους.

Το καφέ και το εστιατόριο του Πόλη_Χώρου του Επικέντρου+ συντροφεύουν τους επισκέπτες του με μουσικές του κόσμους και τιμές που περιγράφει η εποχή.

Επίκεντρο+ Πάτρας_χώρος πολιτισμού×


Διαβάστε περισσότερα: Ιστορικό

Το Επίκεντρο, το κόκκινο πέτρινο κτήριο στη γωνία των οδών Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου στέκει αγέρωχο απέναντι από το Ναό του Αγίου Διονυσίου στην ομώνυμη ιστορική γειτονιά της Πάτρας. Δίπλα στο λιμάνι και τον ανεργό πλέον σταθμό του τρένου, εκεί που η πόλη του έδωσε για ένα αιώνα χρήσεις.

Μερικές από αυτές ταυτοποίησαν τόσο τη γειτονιά όσο και την Πάτρα με τις δράσεις του. Αποθήκες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής κατά την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Το όνομά του το έδωσαν οι μοναδικοί χρήστες του κατά τη δεκαετία του ’90 Αγγελική Αντωνοπούλου και Γαβρίλος Μιχάλης με την αίθουσα τέχνης «Επίκνετρο». Αρκετά μετά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στέγασε τις θεατρικές του προτάσεις. Εγκαταλελειμμένο και ακυβέρνητο στις αρχές του 21ου αιώνα φιλοξένησε τις ψυχές των μεταναστών που για πολλά χρόνια παρέμειναν στην Πάτρα ζητώντας “πατρίδα”, στέγη και τροφή.

Επίκεντρο+ Πριν και Μετά×Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Οκτώβριος 2017
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31