«Μένουμε σπίτι» με το Επίκεντρο+ Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Μένουμε σπίτι» με το Επίκεντρο+ Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ

Διαδικτυακές προβολές παραστάσεων του Επίκεντρο+

To Επίκεντρο+, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού & Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ανταποκρινόμενο στην ανάγκη, για ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων πρόσβασης των πολιτών στον πολιτισμό, προχωρά σε μια σειρά διαδικτυακής προβολής παραστάσεων από προηγούμενες παραγωγές του Επίκεντρο+.

Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ βασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου μ.χ. αιώνα, σε θεατρική διασκευή για παιδιά του Γιάννη Καλατζόπουλου.

Δυο λόγια για το έργο:

Είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο του Σολομώντα. Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές, εγκαταλείπει το μωρό της. Το βρίσκει η υπηρέτρια της και αποφασίζει να το πάρει για να το γλιτώσει από τους διώκτες του.

Κυνηγημένη πλέον και αυτή, υποφέρει τα πάνδεινα για να του εξασφαλίσει μια στέγη και λίγο γάλα. Μια αληθινή αγάπη αναπτύσσεται στο παιδί και στην θετή του μητέρα, ώσπου, μετά από χρόνια το καθεστώς αλλάζει και το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιούσιας. Τότε εμφανίζεται η φυσική του μητέρα και το διεκδικεί.

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν: Εύα Γιαννοπούλου, Γιώργος Κορομπίλης, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Λογαράς, Τζίμης Πολίτης, Βαρβάρα Σεφέρη.

Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Παπαδοπούλου
Κείμενο: Γιάννης Καλατζόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Χορογραφίες/Κινησιολογία: Κατερίνα Αναλυτή
Μουσική διδασκαλία: Αρσινόη Γεωργοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Μπαλή
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαρβάρα Σεφέρη
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Σεφέρης
Δημιουργία εντύπων/αφίσας: Φίλιππος Μποτώνης
Φωτισμοί: Νίκος Γιατράκος
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κορωνιός
Διοργάνωση Παραγωγής: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Απρίλιος 09 2020

Details

Start: 9 Απριλίου 2020 @ 00:00
End: 9 Ιουνίου 2020 @ 23:59